Boletines en pdf

Descargar el boletín informativo

Cada tres meses, estamos esperando la llegada del cartero a nuestra casa, ya que nos traer un regalo especial: El Boletín Informativo del Club. que es una de esas “publicaciones” de las que están hechas para leerlas lentamente y disfrutarlas.

En el encontrarás tanto el libro de ruta del trimestre, como entrevistas a miembros del club, reportajes, noticias, historias de ciclismo, crónicas de las excursiones… y todo ello está hecho por y para nosotros, realmente una publicación vale la pena leerla lentamente y disfrutarla.

Desde esta página, se puede descargar el boletín completo, en formato .pdf (las ultimas ediciones)


Boletín informativo para los socios del club (descargas en .pdf)

Com podreu comprovar en aquest butlletí hi ha algunes noves col·laboracions de socis que o bé complementen i agafen el relleu en la redacció d’algunes seccions fixes, o bé afegeixen nous continguts i apartats. Aquesta era la intenció d’aquesta etapa del butlletí iniciada l’any passat. Fer-lo més participatiu i sostenible per tal que el pes en l’elaboració dels textos no recaigués en 2 o 3 persones sinó que incorporés a tots aquells que, des de la seva disponibilitat poguessin fer la seva aportació.

La nova temporada de cicloturisme de l’any 2019 ha començat amb uns impecables dies primaverals i assolellats en contraposició al plujós inici de l’any 2018 que va obligar a anul·lar algunes de les sortides dels mesos de març i abril.

Una magnífica forma d’iniciar un any especial del Club Ciclista Gràcia que celebra enguany el seu 90 aniversari. De fet, per tal de commemorar aquesta efemèride el passat 7 d’abril va tenir lloc una pedalada popular organitzada pel Club en col·laboració amb el Consell Municipal del Districte de Gràcia pels carrers del barri. Els participants van rebre una samarreta commemorativa que també rebran tots els socis/es. També, aprofitant aquesta celebració s’ha dissenyat i encarregat una nova línia de roba d’estiu amb un disseny amb referències i gestos còmplices amb els dissenys de la roba ciclista dels anys 30, 40 i dècades posteriors. Una proposta amb molt bona acollida i un alt nombre de comandes realitzades.

Era irrenunciable estructurar aquest editorial al voltant de diversos fets que ens obliguen a reflexionar sobre el paper cohesionador que ha de tenir un club ciclista i què ens motiva a practicar una afició de manera con-junta. Per molt diversos i heterogenis que siguin els interessos i formes d’anar en bicicleta del conjunt de socis d’un club com el del Gràcia.

En primer lloc, voldríem des de la Comissió de Redacció d’aquest butlleti, tenir un record molt especial per a l’Ernest Barba (soci des de feia més de quatre dècades). Aquest estiu ens va deixar amb un bon nombre de records i imatges lligades a la passió per la practica de la bicicleta en companyia d’un bon nombre de com-panys i companyes del club. Voldríem també enviar una forta abraçada a la seva parella, gran ciclista i col·laboradora habitual del butlleti, Anna Camps, que també ha estat compartint, des d’una altra perspectiva i relació, la vivència del CC Gràcia, en multitud dels actes i activitats complementàries a les tradicionals sorti-des de dissabte.

Tot i que no ho sembli a nivell formal, aquest editorial vol ser una introducció a una nova etapa del butlletí del club. Un nou cicle amb el que es pretén superar la situació de precarietat i certa crisi interna que havíem anat arrossegant en els darrers números i que es va voler fer palès a la darrera editorial i, sobretot, a la darrera assemblea de socis (de la qual també en tractem més a fons a una de les seccions d’aquest número).

Les principals novetats d’aquest nova etapa tindran a veure tant a nivell de continguts com amb l’aspecte organitzatiu. A nivell de continguts en tant que es passarà a assegurar-ne dos butlletins per temporada en comptes de tres com s’havia fet fins ara, per una banda. I per l’altra, i precisament per aquesta reducció, perquè es prioritzaran continguts menys immediats i puntuals i més amb un esperit no temporal i amb un component divulgatiu, de reflexió i documentació al voltant del nostre club i del ciclisme com a afició que ens uneix.

.

Com alguns haureu observat la freqüència en la tramesa dels darrers números s’ha anat endarrerint així com també el volum d’alguns dels seus continguts. La reflexió des de dins de les persones que hi col·laborem en la producció i redacció del mateix ja fa quasi una any que dura i parteix d’una problemàtica que s’ha intentat plantejar i tractar a les darreres assemblees ordinàries de l’entitat.

Un cop més hem començat una nova temporada del Club amb un calendari d’excursions que presenta algunes novetats respecte anys anteriors. La consolidació del grup Súper B ha portat cap a diferenciar més en quant a quilometratge i desnivell les seves rutes respecte a les del B. El que el situa, clarament, com a grup amb una identitat pròpia en un nivell intermig entre A i B. De fet, respecte a l’any anterior realitza rutes claraments diferenciades de les del Grup B.

Aquest ha estat un dels motius pels quals s’ha convertit en un del grups més nombrosos del club. De fet un dels reptes seria aconseguir que alguns dels que fan les seves rutes s’acabin animant a participar en les rutes del grup A per intentar compensar el nombre de participants en un i altre grup.

El passat dia 26 de novembre celebràvem el tradicional sopar de tancament de temporada del campionat de cicloturisme del Club. Culminava una jornada en que per primera vegada s’ha subsituït el tradicional partit de futbol a l’àrea de Can Coll de Cerdanyola per una sortida en que tots els grups confluïem per esmorzar a Cabrera.

Va ser, per tant, un dia intens de trobada entre les sòcies i els socis de totes les edats, nivells i grups que reflectien la capacitat de mobilització i el gruix de participants que mobilitza el Club.

Un cop retornats de les vacances d’aquest estiu especialment calorós, hi havia diverses qüestions que hem cregut convenient plantejar en el marc d’aquesta editorial al voltant d’un debat que és cada cop més necessari afrontar.

Com ja vam destacar a l’editorial del passat butlletí de Primavera 2016 l’increment del nombre de socis i l’ampliació espectacular de la massa crítica del club, a part de celebrar-se com un bon símptoma de la bona salut de l’entitat i de la dinàmica i bon ambient que en ell es genera també conté alguns riscos i perills. No només per la complexitat de gestionar un grup molt nombrós cada dissabte en tot tipus de carreteres per on circulem. Si no també per les dificultats de generar cohesió de club, de poder transmetre consells, pautes de com circular entre companys donat que quasi cada dissabte n’apareixen nous i és difícil per als capitans de cada nivell poder-se identificar i donar-se a conèixer.

El primer número del Butlletí d’aquest any 2016 no pot sino començar desitjant a totes les sòcies i socis una bona temporada de cicloturisme que, a banda de les excursions proposades, està ben farcida de marxes, sortides especials i altres actes socials. Per a tots els gustos i mai millor dit.

Mai millor dit perquè, tal i com es va evidenciar a l’assemblea ordinària de socis celebrada el passat 31 de gener, una de les qüestions més complexes i sensibles amb què es troba el Club és, precisament, el seu èxit de convocatòria i capacitat d’atracció. Sense voler-ho conscientment, sense cap estratègia predefinida, s’ha convertit si no en el que més, sí en un dels Clubs més nombrosos de Catalunya, i, a més, vista la tendència dels darrers anys, aquesta és una dinàmica en creixement, de fet d’un creixement massa vertiginós, potser.

En els moments de finalitzar la temporada, amb el darrer record del sopar de
cloenda del campionat d’excursionisme és quan s’acostumen a fer les primeres
valoracions i a pensar en allò que ha funcionat bé, en allò que requereix de nous plantejaments, i en altres reflexions que cal compartir de cara al proper any.

La veritat és que el darrer dissabte de novembre va ser un dia ambigu que va
començar de forma estranya. El propi president Luciano ho definia amb claredat, Les tradicions que s’han anat consolidant al Club no tenen perquè ser
inamovibles. Però cal replantejar-les amb responsabilitat i compromís.

Un dels grans valors de l’alt nombre de socis que té el Club a hores d’ara és la seva heterogeneïtat. D’aquesta manera hi ha companys que aprofiten el mes d’agost per desconnectar completament i també donar un respir a les seves cames i les seves bicicletes. Altresque, per no poder disposar de dies de descans per compromisos laborals o familiars mantenen el mateix ritme i nivell de sortides que la resta del any. Uns quants que planifiquen el desplaçament a zones especialment significatives en el món del ciclisme de carretera per comprovar la duresa, la bellesa però també la màgia d’alguns dels ports mítics d’algunes de les principals competicions per etapes com ara el Tour de França, el Giro d’Itàlia o bé la Vuelta a España i, també, d’algunes de les Clàssiques.

L’inici de la nova temporada i campionat d’excursionisme és un moment especial de retrobada d’amics i companys (també de salutació de les noves incorporacions) i, per a aquells que han aparcat la bici, o almenys la de carretera, o bé han sortit de forma esporàdica i en solitari o en petits grups, de recuperar les sensacions de rodar en grups nombrosos.

Salut i bona temporada 2015.-


X